top of page
SVDE-FC-26.jpg

METABOLIC

Balance

Metabolic Balance is een programma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie, dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers.

Met behulp van het programma kun je onder begeleiding, je huidige voedingspatroon omzetten naar een volkomen uitgebalanceerd en individueel toegesneden voedingsprofiel. De basis hiervoor is jouw persoonlijke voedingsplan. Het wordt opgesteld aan de hand van je actuele bloedwaarden en gezondheidsgegevens.

Het leidt je in vier fasen naar succes en zorgt dat je jouw persoonlijke gewichtsproblemen voor eens en voor altijd oplost en je gezondheid bevordert.

Hoe werkt Metabolic Balance?

Je individuele voedingsplan brengt je persoonlijke “lichaamschemie” met de bij jouw passende “voedingsmiddelenchemie” in een nieuwe, metabolische balans. Je gebruikt niet alleen gezonde en de voor jouw noodzakelijke voedings- en mineraalstoffen tijdens de maaltijd, maar je eet veeleer ook die voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft om je verstoorde stofwisseling weer goed in balans te brengen. Het plan brengt je gehele persoonlijke fysieke situatie in kaart en is derhalve uitsluitend op jou en jouw gezondheidstoestand van toepassing.

Waarom werkt Metabolic Balance?

Het doel van het voedingsplan is het ondersteunen van een gezonde stofwisseling en het reguleren van je gewicht. Om dit doel zo snel mogelijk te behalen in een periode die voor jou te overzien is wordt je door mij begeleid.

Waardoor bereik je met Metabolic Balance gewichtsverlies?

Door jouw individuele voedingsplan krijgt je lichaam alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze je hormoonhuishouding beïnvloeden.

Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de nieuwe, eenvoudige regels voor (het bereiden en nuttigen van) de maaltijden reguleer je gemakkelijk en blijvend jouw gewicht en versterk je jouw totale hormoonhuishouding.

Welke verbeteringen bereik je met Metabolic Balance?

De omschakeling van het lichaam naar passende, gezonde en uitgebalanceerde voeding voorkomt op lange termijn de bekende welvaartsziekten, vooral in combinatie met geschikte beweging. Het herstel van de natuurlijke voedingsbalans bewerkstelligt het herstel van een natuurlijk lichaamsgewicht.

Tegelijkertijd verbeter je jouw uithoudings- en concentratievermogen en stijgt het totale energieniveau. Je slaapt beter, jouw fysieke en psychische kracht neemt toe, je voelt je over het geheel genomen gezonder, vitaler en krachtiger en dat straal je ook uit! Je breekt lichaamsvet af en spaart spier- en bindweefsel door Metabolic Balance, dat wil zeggen dat jouw huid strak en glad blijft.

Deelnemen aan het programma is voor jou zinvol en waardevol:

 • wanneer jouw gewicht een probleem vormt, dat om een definitieve oplossing vraagt en je op een gezonde manier wilt afvallen;

 • wanneer er al sprake is van gezondheidsproblemen, die met overgewicht of een verkeerde voeding samenhangen. Dat kunnen bijvoorbeeld ziekten zijn als diabetes type II, reuma, chronische migraine, vetstofwisselingsstoornissen, hoge bloeddruk;

 • wanneer je, ongeacht je leeftijd, energiek en fit wilt zijn met een groot uithoudingsvermogen.

 


Wat kan ik van een deelname aan metabolic balance verwachten?

 • Bewustwording van een gezond voedingspatroon

 • Schonende gewichtsregulatie (geen jo-jo effect)

 • Steun voor het hart- en vaatsysteem

 • Steun voor de orgaanwerking van lever, gal, nier en blaas

 • Geregeldere spijsvertering

 • Verbetering van de hormoonhuishouding

 • Verbetering van de huid

 • Beter slaappatroon

 • Meer energie en vitaliteit

De kosten van dit traject zijn 985,- euro

bottom of page